Aanmelden nieuwsbrief

Vul uw e-mail in om onze nieuwsbrief te ontvangen.

U kunt zich op elk gewenst tijdstip weer afmelden voor de nieuwsbrief.

E-mail adres:

Contact

SBO De Oosteres
Winkelsteeg 6
7607 AT Almelo
Telefoon: 0546 813085
E-mail: info@oosteresopoa.nl

Academische Opleidingsschool

Samen met nog drie basisscholen is de Oosteres een Academische Opleidingsschool binnen de stichting OPOA.

Wat is een academische opleidingsschool?
Een academische opleidingsschool is een school waarin de drie pijlers opleiden, onderzoeken en innoveren op de werkplek centraal staan. Dit vindt plaats ten behoeve van de leerresultaten van leerlingen en de professionele ontwikkeling van mensen binnen de school. Scholen moeten innoveren om zich aan te kunnen passen aan de ontwikkelingen in de maatschappij. Hierin speelt de samenwerking met het opleidingsinstituut Hogeschool Edith Stein  (HES) uit Hengelo een grote rol.

Op een academische opleidingsschool worden studenten van verschillende opleidingen de mogelijkheid geboden kennis op de werkvloer op te doen. Hierdoor wordt de kloof tussen theorie op de opleidingsinstituten en de praktijk op de basisscholen verkleind.

Elke academische opleidingsschool bepaalt zelf een of meerdere thema’s waarop zij willen innoveren.

De studenten van de HES doen bij ons op school op verschillende manieren (ontwerp) onderzoek, daarnaast doen ook de zittende leraren onderzoek. Dit gebeurt in verschillende ontwikkelingsgroepen, waarin alle leerkrachten en enkele HES studenten zijn ondergebracht. De inbreng van de studenten wordt erg gewaardeerd want zij brengen vanuit het opleidingsinstituut nieuwe ideeën de school binnen.

Doordat het opleiden, onderzoeken en innoveren binnen de academische opleidingsschool centraal staat is er sprake van een voortdurende schoolontwikkeling.

De allergrootste en belangrijkste opbrengst van de academische opleidingsschool is vanzelfsprekend de positieve uitwerking op de leerresultaten van de leerlingen.